Календар новин

«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Форма входу



Логін:
Пароль:

Пошук

Головна » 2011 » Вересень » 28
Явірник-Синяк-Хом’як
22:06

І знову гори. Ура! Сподіваюсь, що з часом тре буде розділити новини Руто-хатні і мамо-гірські, через зростання кількості останніх.

Отже, відвідала утретє вищеназвані місця. Цей раз був найвдалішим, мабуть, в основному через камерну і, що найважливіше, ходячу, компашку.

Було нас троє, і ми були в «тєльняшках».

У Яремче, а точніше, в Ямні, були вже надвечір. Приблизно за дві години підйому із заходом сонця придибали на полонину Явірник, що знаходиться поряд з однойменним хребтом. Отаборились у колибі, замість даху у якої були дошки через одну, що дало нам змогу милуватись уночі зоряним небом, а вранці сонячними променями, які пронизали всю хату, наче світлові джедайські мечі... Повечеряли мисливськими ковбасками з рисом, кетчупом, часничком, медовою горілкою.., одним словом жирували. Чаювали на вулиці, споглядаючи «вогні великого міста» Яремче, а також Делятина і, можливо, Микуличина.

Наша "працююча"* колиба          Чари (-бари) вогню                        Поляна "ням-ням"

"Вогні великих міст"**                               Схід сонця**                                                 Ранковий туман**

   

Смугастий ранок у колибі на полонині Явірник

Столик чекає гостей. Села ще в ранковому тумані

Наступного ранку неспішно рушили на хребет, де трохи позасмагали, оглядаючи навколишні красоти і стратегічні підходи до Синяка.

Вигляд з Явірника на гору Хом*як і однойменну полонину (справа)

Зліва - Хом*як і Синяк у жерепі. На горизонті правіше - масив Добошанки

Спустились на сідло між Явірником і Синяком, відшукали полонину Верхня Зелениця, а потім почалося... Бродіння павутинами стежок, суперечки про тактику й стратегію, ходіння у розвідку. Врешті вийшли під Синяк, але стежку у жерепі так і не знайшли. Довелося ломитися в «лоб», та ще й у дикому жерепі боротьба з зеленими драконами по повній програмі! За вихід на вершину Синяка я розплатилася видертим з вуха срібним кульчиком, не кажучи вже про численні подряпини й синяки (так от чому він Синяк!) на руках і ногах. Але могло бути й гірше! Тому вважаю, що ми легко відбилися. Правда, мало не загубили одного бійця. Довелося трохи попереживати, поки зібралися докупи.

Вид із Синяка. Трохи лівіше центру - Говерла й Петрос

Майже по центру - г. Малий Горган, за ним - гг. Добошанка й Ведмежик

На фантастично прекрасному заході сонця рушили на полонину Хомяків, дорога була легкою і гарною. Намет ставили вже у темряві, хлопці ще довго гуляли по дрова, бо туріки там визбирали все до гілочки в радіусі кілометра – місце популярне, не люблю такі.

Моя проба пера на "ультразумі"                            Вершина з "сурикатами", позаду - Хом*як**      Вечірня медитація чи що...**

Вранці вставати не дуже поспішали, бо вечеряли напередодні вже в 11 вечора. Знову довго мордувались з вогнем – сирі дошки дуууже не хотіли горіти, сніданок затягнувся, на Хом’як вирішили не підніматись, тим більше, що всі там вже були.

Стрімким промаркованим спуском спустились у долину ріки Женець. За браком часу похід до водоспада Гук також був відмінений, оскільки він був у зворотньому від потрібного нам напрямку. Скупались у річкових «ваннах». Далі не було ніц цікавого. До Львова приїхали на заході сонця. Із «сансетами» нам у цьому поході везло ), як і взагалі з погодою, бачили також схід місяця.

 

* - "працююча" колиба. Цей прикол народився у цих таки місцях завдяки одній киянці, котра була абсолютно не готова до того, що її чекає в поході по горах. Коли напівжива вона додибала до колиби на полонині і побачила, що замість очікуваного раю з шашликами, сателітарною антеною і ванною-джакузі її чекає ночівля в сумнівній хатині потипу "сарай", кобіта і видала легендарну тепер вже фразу: "А почему не предупредили, что колыба не работает?!" ))) - я валяюсь! )))))

** - ці фото належать "перу" Юри (nikolson-a)

Переглядів: 834 | Додав(ла): mijmaliuk | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: