Календар новин

«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входу



Логін:
Пароль:

Пошук

Головна » 2016 » Січень » 12
Хода звіздарів у Львові
16:16

Звіздарі - то люди, що виготовляють Різдвяні зірки - звізди і очолюють ватагу колядників або Вертеп під час Свят.

У Львові така подія відбувається не вперше, але я потрапила на то дійство вперше, уже не кажучи про Руту. Запросила нас моя подруга Оксана. І от 8 січня о 13 год біля Домініканського собору зібралася немаленька компанія звіздарів, колядників, вертепів, зацікавлених глядачів, випадкових перехожих, усіляких зівак і т.д.

  

  

Але перед тим ми з Рутою, оскільки прийшли зарано, заглянули до "Дзиги", погрітися і виставку подивитися. Виставка сподобалась, і ми навіть написали відгук. Тато до нас не приєднався, бо хотів покиснути вдома. Оксанин Андрій йому навіть позаздрив.

  

Потім зустрілися з сімейством Оксани і біля години тусувались біля Домініканського, співали колядки, фоткали і просто вештались. Почули кілька перлів від туристів на кшталт: "О! Карнавал с калядкамі" або "Прям как у нас в СССР на демонстрациі", були трохи в шоці...

  

  

  

Коли нарешті процесія зібралась рушати, її зупинило ТБ, брали інтерв'ю, а ми стояли позаду і чекали. Потім побачили Руту на "1+1", вона скакала перед камерою і намагалася зіпсувати кадр. :)

  

  

Нарешті хода розпочалася, пройшли площу Ринок, зупинилися біля Ратуші, поколядували меру міста, він вийшов. Скільки дав за коляду - не знаю, потім ніяк не міг добратися до дверей через любителів селфі, котрі обліпили його як мухи.

  

  

Хода посунула далі до пам'ятника Тарасові Шевченку, а ми трохи зійшли з колії, походили по Ринку, зайшли в костел Єзуїтів, хотіли ще до Оперного театру перейтися, і там зустріти звіздарів, але діти захотіли додому.

  

  

Тож ми ще перестріли процесію на проспекті Свободи, і подалися гоститися.

  

В Оксани діти відвели душу, набавились-надурілись, не хотіли розходитись.

  

  

  

Відео з Ходи:

 

Переглядів: 443 | Додав(ла): mijmaliuk | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: