Календар новин

«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Форма входу



Логін:
Пароль:

Пошук

Головна » 2011 » Жовтень » 10
культурне життя села Рудно )
13:31

1 жовтня в Рудно, у будинку колєги нашого приятеля Ліона, відбулася митецька ;) акція, а саме "демонстрація звуків" (так сказав Олег! так і хотілося додати "му", себто - "звуків Му"), видобутих нами з індійських класичних музичних інструментів.

Спочатку відбулась невеличка репетиція у нас вдома, у якій Рута намагалась прийняти активну участь. Потім надто активну музикантку було відвезено у Суховолю, до діда в гості, а рештеро (як каже Рута) музик подалися до оселі меломана Віктора.

Біля воріт нас зустрів дуже маленький, щоб не сказати мізерний, чорненький песик Хусейн (як ми дізналися згодом, його брата Саддама задавила автівка), а також обнадійливе волання Роберта Планта. Господар провів нас до великої зали нещодавно зведеного будинку, у котрому ще триває ремонт. Завдяки останній обставині у залі була гарна акустика. Після облаштування і вмощування знову була маленька репетиція. А також огляд території. Попивали вино. Чекали гостей, бажаючих ознайомитись з індійською класичною музикою*...

Як не дивно бажаючі таки прибули, і наша невеличка презентація відбулася. З яким успіхом - не мені судити. Але зацікавлення у них, здається, не зникло, було багато питань, інструменти теж пішли по руках. Потім імпозантна жінка господаря, гостинна господиня Мирослава пригощала всіх мохіто і купою всіляких смачностей. Але нам пора було забирати Руту... 

 

Тим часом Рута з дідом теж непогано провели час. Ми застали їх в лежачих позиціях за переглядом концерту по тєліку.

Особисто мені акція сподобалась. От тільки не знаю, чи буде наступна, бо народ бажає програму повеселіше, потипу весільних пісень і т.п. Попса завжди рулить ))), а класика - для гурманів.

* - Індійська класична музика бере витік у Ведах (Самаведа), де описана як складна й різноманітна система, що впливає на зовнішній і внутрішній світ. Класичним є тріо з сітара (соло - Ліон), табла (ударні - Олег) й тампури (у нашому випадку було дві - я і Віка - бек, основа). Сітар важається чоловічим інструментом, тампура - жіночим, але на ній часто грають і чоловіки. Табла - пара барабанів, байан і дайна. Грають в основному раги (санскрит - колір, настрій), музичні лади, серія з кількох нот, на яких будується мелодія. Традиційно раги прив*язані до пір року чи доби... Ця інформація дуже поверхова й приблизна, кому цікаво більше й глибше - ласкаво прошу в інтернет :)!

Переглядів: 416 | Додав(ла): mijmaliuk | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: