Календар новин

«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Форма входу



Логін:
Пароль:

Пошук

Головна » 2015 » Вересень » 9
Поділля й весілля - 1 ч.
13:27

То буде довга розповідь.

У подільських родичів я буваю супер-рідко. Але тут приводом стала поважна причина - весілля племінниці, доньки двоюрідної сестри, у якої я була дружкою на весіллі 100 років тому. :)

 

28 серпня

Зі Львова поїхала суто жіноча компанія - представниці трьох поколінь. Дорога у плацкарті була паскудною, приїхали у Вапнярку серед ночі. Звідти родичі нас довезли у Голубече, мамине село. На місці були десь біля 5 ранку. Маму завезли до сестри Люби, а нас з Рутою прийняла моя сестра Лєна, мама нареченої.

Довелося з'їсти кров'янки, якої я в принципі не їм, і запити самогоном (о 5 ранку!!). Рута одразу почимчикувала оглядати господарку - кури, качки, свині і т.д., і з ліхтариком на город - збирати врожай полуниць (особливий сорт, родять до морозів).

Потім вони з нареченою Олесею сиділи у кімнаті-залі, де ми оселились, і розглядали весільні причандали, потім бавились і ще щось - я чула крізь сон, бо, не зважаючи на яскраве світло люстри і дзвінкі голоси, самогон зробив свою справу - я спала.

Вдень Рута швидко знайшла собі подружку, сусідську дівчинку, і пішла до неї бавитись. Господарі, звісно, мали чим зайнятись перед весіллям. А я собі просто відпочивала, лежала і втикала, думки - геть, майже нірвана, трохи слухала музику, і так весь вільний час.

Пообіді пішли у гості до маминої сестри, там нас чекали мій двоюрідний брат Гена і його донька Аліна, відповідно, Рутина троюрідна сестричка. Брат визвався нас зустріти біля ставу і підвезти, бо стояла нестерпна спека. Тож ми завантажились у його раритетну спортивну Мазду, і неясно було, де гірше - там чи на вулиці. ))

До самого вечора ми чаювали у тітки Люби. Рута заснула, бо ж спала вночі біля трьох годин. А потім лазили з Аліною по дахах і горищах. Я шарилась по сусідній хаті дідового брата, де вже давно ніхто не живе, і нарила пару-трійку цікавинок - фото прикладається.

  

Господарка

  

Несподіванка

  

Знахідки

   

Автопортрети (1,2,3) і Рута-яка-впіймала-курча (4)

 

Чаювання

  

Секретні агенти на даху :)

Потім прокаталася селом на велосипеді Аліни, заїхала на подвір'я з хатою, де жили мамині батьки, мої бабка з дідуньом - хата руйнується, подвір'я заростає, дуже сумне видовище... 

  

Бабина-дідова хата (1,2) і Олеся з Рутою - автомийки (3) :)

  

Захід сонця (і схід місяця) на городі Лєни-Саші, Лесиних батьків

 

29 серпня

Наступного дня нас очікувала важлива місія - прибирання весільної зали. Не дуже весела справа, скажу вам - особливо у спеку. А пече там знатно - у нас такої температури мабуть і не буває, +37 град за Цельсієм. Але ми справились - куди було діватись. :)

  

У бенкетній залі і Рутина весільна творчість

  

Господарські будні

  

Підготовка до весілля (Рутин манікюр убив мене наповал) і "дідовий" ставок (3)

День подівся якось невідомо куди. Надвечір хмурилося, збиралося на дощ, але пройшло стороною. Увечері ми з Рутою пішли прогулятися до маминої сестри, без попередження - хотіли зробити сюрприз, ну і прогулятися трохи селом, пішки!

Пройшлися біля ставка, де мій дідо рибку ловив, показала Руті, де жили її прадід з прабабцею, вирвали там трохи винограду, потім втікали на вулиці від гусей і собак, лякали горобців, коротко кажучи - цікаво і змістовно провели час.

Якісь жінки на вулиці маминої сестри (Севастопольська, до речі, а дідова - Леніна!) мене впізнали, а я їх - ні. :(

Цей вечір був іще душевніший, ніж попередній. Ми з братом вибирали йому одяг на весілля, Рута з Аліною гонили і поводились, ніби знайомі вже сто років, і Аліна не старша від Рути вдвічі. :) Мама з сестрою... от не пам'ятаю, що вони робили, але робили це душевно. ))

На заході сонця пішла з дітьми прогулятись за городи, у поля. Дуже люблю тамтешні горбочки. Посадки, поля, горизонт на 360 градусів...

  

  

 

30 серпня

І от настав той день. Заради якого ми й приїхали. Усе завертілося із самого ранку. Леся о 5 ранку поїхала в перукарню. Я прокинулась, коли вона збиралася, і вже не заснула. Пішла бродити, проводжати місяць - зустрічати сонце. Це дуже велика і суттєва, як на мене, перевага села перед містом - ти можеш бачити як встають і сідають сонце й місяць, хоч щодня, аби погода й бажання!

Місяць хилився до заходу, сонце ще не встало. І було не жарко - алилуйя! Я ходила по городу, забрідала на подвір'я, заодно щось там помагала у підготовці до події.

Ранок був приємним і неспішним. Але десь після 9-ї почалося!.. Все майже як у славнозвісній (у певних колах) сазі братів Гадюкіних. Все бігом і з нервами. Жених приїхав - а наречена ще не готова, хата не прибрана, хтось спізнюється, постійні дзвінки на мобільний, а музики вже грають під вікнами і в такому дусі...

  

Захід місяця                                                                  Коли місяць сідає, а сонце встає                                Лєна - мама нареченої

  

Кульки до свята готові!                                                Схід сонця                                                                    Олеся - наречена

  

Мамине благословіння                                                 Сестрички                       Жених приїхав!

Див. частину 2.

Переглядів: 376 | Додав(ла): mijmaliuk | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: