Календар новин

«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Форма входу



Логін:
Пароль:

Пошук

Головна » 2016 » Квітень » 22
Стільсько, весна і ролики
14:46

Неділя видалася душевна - тепла й сонячна. Планували завершити попередню подорож (див. репорт нижче) і заїхати у Стільське городище й Тростянецькі озера. Але деякі юні особи конче бажали покататися на роликах у парку...

 

Частина 1

Тож пообіді ми вирушили у Стрийський парк вигулювати дівчинисьок. А також природою милуватись, квіточки-жучки-білочки дивитись.

  

  

  

Дівчата трохи призабули за зиму, як то - кататися на роликах, але ентузіазму не втрачали.

   

  

  

Коли вони вже ледве совали ногами, ми все ж поїхали по запланованому маршруту, хоча уже наближався вечір. Пообідали варениками в Ашані й швиденько помчали у Стільсько. Звучали пропозиції про Раковець й узагалі додому, але дорога сама привела нас куди треба. І от ми біля городища, лазимо і тішимось погодою. Тим більше, що наступного тижня, вже з самого понеділка, буде холодно.

Частина 2

Городищ цих є два, а може й більше, але ми знаємо два. Вони прямо при дорозі, проїхати й не помітити неможливо. Цікаві обидва, і вони різні. Перше має глибші, порівняно із другим, печери, стрімкіші схили, камінь світліший і на вигляд крихкіший. Друге поселення нагадує селище гобітів. :) Маленькі печерки низько над землею, все таке округле й симпатичне. Схоже, що місцеві підприємливі селяни вирішили використати деякі печерки під комори - чого мають стояти без діла? Принаймі на них були дверцята із колодками.

Поблизу другого селища височіє на горбі великий камінь-арка, може тут було святилище. Та як би там не було, але він справляє особливе враження.

Друге поселення

  

   *

  ***

Камінь-арка

 

  **

Перше поселення

   

  

Тростянецьке озеро

*  

Коли потреби туристів у враженнях були цілком задоволені, заїхали ще таки до Тростянецьких озер, набрали води з джерела. Але посидіти там уже не вистачало часу.

Примітки:

* - перше поселення

** - друге поселення

*** - камінь-арка

Переглядів: 361 | Додав(ла): mijmaliuk | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: